HET ULTIEME YES! GEVOEL,
MARGA PETSTRA COACHT JE ER NAAR TOE!

DIDAM
De, tot nu toe, moeilijkste periode in mijn leven heb ik achter me gelaten. Ik zit lekker in mijn vel, ben gezond en in balans. Ik voel me bevoorrecht dat ik bij mag dragen aan het levensgeluk van anderen en gun iedereen het ultieme ‘Yes! gevoel’, net zoals ik zelf nu heb!

Een half jaar na het overlijden van haar man, zag Marga Petstra uit Didam, een advertentie voor een bootreis langs de Turkse kust: ‘Verandering met een coach aan boord’ en dacht: Dit is wat ik wil en nodig heb. Ze ontdekte dat je met het stellen en beantwoorden van gerichte, open vragen inzicht krijgt en je denken kunt veranderen. Hoe mooi is het, dat Marga, na het doorleven van dit proces, besloot zelf coach te worden en tegenwoordig mensen ondersteunt om de juiste richting te vinden en knopen door te hakken?

WAT NU?
Marga is op 20 april 1959 geboren in Coevorden en komt uit een middenstandsgezin als oudste van drie kinderen. “Ik was 24 jaar toen ik mijn man ontmoette, ik trouwde met hem en we kregen twee dochters. We waren erg gelukkig en exploiteerden twintig jaar lang campings in Overijssel en Twente. Totdat hij ziek werd en eind 2007 overleed, want toen veranderde alles. De kinderen waren net allebei de deur uit, ik had geen dagelijks werk meer en mijn hond ging dood, waardoor ik dacht: Wat nu? Hoe kom ik hier doorheen?

HERKAUWEN

Dat was het moment dat de bootreis op mijn pad kwam. Dat heeft zo moeten zijn. Ik heb mijn verdriet omarmd en na twee jaar was ik klaar met herkauwen. Langzaam kreeg ik weer zin in het leven en keek om me heen: ‘Wat wil ik nu verder?’ Begin 2010 startte ik met vrijwilligerswerk bij Begeleide Omgangsregeling (BOR) Humanitas. Hier begeleid ik kinderen bij het contact met de uitwonende ouder waardoor zij elkaar kunnen zien, hetgeen anders niet mogelijk zou zijn.

Daarnaast werk ik sinds november 2011 als Eigen Kracht-coördinator en help ik mensen die in situaties verkeren waar ingrijpen door de overheid of organisaties dreigt. Denk aan problematische schulden, uithuisplaatsing van een kind, gedwongen opname of woningontruiming. Ik activeer de betrokkenen, breng ze samen en bereid familie, vrienden en bekenden voor op een Eigen Kracht- conferentie. Dat is een besloten bijeenkomst waarbij de betrokkene en zijn netwerk samen overleggen, beslissingen nemen en een positief toekomstplan met oplossingen maken, met als doel om de levenssituatie te verbeteren. Beide functies geven mij een groot gevoel van voldoening.

KEUZES
In diezelfde periode volgde ik bij de Academie voor Counselling en Coaching de opleidingen ‘Gesprekstherapie en Coaching’ en ‘Specialist Counsellor en Coach’ en ontmoette ik een geweldig leuke man die mijn nieuwe liefde werd. Twee jaar later gingen we samenwonen in Didam en startte ik in april 2010 met mijn bedrijf YES! Coaching en Begeleiding. Zo kreeg mijn nieuwe bestaan vorm en ik genoot ervan, omdat ik blij was met mijn keuzes.”

Ik begeleid mensen bij het maken van keuzes op verschillende gebieden. Ik wil weten waar ze het meest van wakker liggen want dat is het eerste waar we ons op richten. Ik assisteer bij het op een rijtje zetten van alle belangrijke zaken zodat er bijvoorbeeld een antwoord komt op: ‘Wie ben ik, wat wil ik en wat is voor mij belangrijk?

Mijn persoonlijke ervaringen plus de ontmoetingen met gezinnen bij BOR en Eigen Kracht, hebben mij geleerd dat er situaties zijn waarbij het lijkt dat er niets te kiezen is. Acceptatie, verwerking en soms ook vergeving zijn nodig om verder te kunnen. Dat is een heel proces en vraagt om moed, zelfinzicht en daadkracht.

Soms willen mensen iets veranderen aan hun persoonlijke situatie, bijvoorbeeld op het werk zoals overspannenheid, werkeloosheid of een dreigende burn-out. Een studiekeuze, re-integratie of omscholing. Of in het gezin zoals een scheiding, een leeg nest, een verhuizing of relaties met anderen bijvoorbeeld eenzaamheid, ruzie, omgang met schoonouders en familie. Mensen weten soms niet hoe ze het aan moeten pakken of weten het wel, maar durven de stap niet te zetten.

STEUN
Als coach ben ik je gesprekspartner en begeleider. Ik help specifieke, realistische, persoonlijke doelen te formuleren en ik ondersteun, inspireer en motiveer om zo te handelen dat het door jou gestelde doel behaald wordt.

Op veel gebeurtenissen in je leven heb je geen invloed, maar je moet er wel mee omgaan en er de verantwoordelijkheid voor nemen. Ik ben vooral geïnteresseerd in praktische oplossingen, waarmee ik iemand op weg help en waarmee diegene zo snel mogelijk weer het heft in eigen hand kan nemen. Met een beetje geluk hebben we aan vier of vijf sessies van circa een uur voldoende.

Als mensen het prettig vinden om te wandelen tijdens deze gesprekken dan kan dat. Mijn ervaring is dat wandelen iemand niet alleen letterlijk in beweging zet maar ook dat het een groter gevoel van vrijheid en openheid geeft omdat we niet tegenover elkaar zitten maar ongedwongen naast elkaar door de natuur lopen.

Ik reken 75,00 euro per sessie en 40,00 euro voor een skype-gesprek.

YES!
Ik ben direct, eerlijk en integer en heb respect voor grenzen, normen en waarden, prioriteiten en geloofsovertuigingen. Ik stel eerlijke, oplossingsgerichte vragen, luister zonder oordeel, leg verbanden en ondersteun in het uitbouwen en versterken van wat goed gaat. Je kunt pas geluk en liefde voelen en ten volle leven, als je niet wegloopt voor angst en pijn. Zodoende stemmen we eerst hoofd en hart op elkaar af, alvorens keuzes te maken. Kortom; ik breng mensen in beweging om zichzelf te ontwikkelen, vooruit te kijken, hun doelen na te streven en te bereiken.

REFERENTIES

"Zelf heb ik in het verleden een paar dingen meegemaakt waarvan ik later niet wist hoe ik ermee om moest gaan. Er zat nog veel woede en frustratie. Hiervoor ben ik naar Marga gegaan en heb hier een aantal gesprekken over gehad. Uiteindelijk kon ik na deze gesprekken de dingen die waren voorgevallen wat makkelijker naast me neer leggen en werd er minder snel boos en gefrustreerd om. Voor mijn gevoel heb ik best veel aan de gesprekken gehad en heeft het mij weer een stapje verder geholpen.."
JELKE, 22 JAAR

"De communicatie met Marga is eenduidig, transparant en doelgericht. Er werden doelen gesteld en praktische hulpmiddelen bedacht om beter om te kunnen gaan met bepaalde situaties. Ze liet me, door de juiste vragen te stellen, zelf uitkomen op de oplossing voor mijn probleem. Ik heb er meer zelfvertrouwen door gekregen en zit beter in mijn vel. "
MONIQUE, 53 JAAR

"Samen met Marga Petstra heb ik in enige sessies een aantal zaken besproken die mij hinderden in mijn dagelijks leven. Een voorbeeld daarvan is uitstelgedrag. Marga luistert goed, ook naar de boodschap achter de gesproken woorden en ze heeft de gave om snel tot de kern van de zaak te kunnen komen en daarmee vlot inzicht te geven in gedrag. Daarmee komt er snel ruimte om oplossingen te bespreken. Dit gebeurde in een prettige en vertrouwenwekkende sfeer. "
JAN, 44 JAAR

OOK TOE AAN
VERANDERING?

Bel naar
06-18-98-97-29

Stuur een mail naar
info@yescoach.nl

Vind me op
Facebook

Vind me op
Linkedin

CONTACT
YES! coaching & begeleiding | Marga Petstra | Panhuis 52 | 6941 BZ Didam

TERUG OMHOOG